Pensioenen

Bent u ondernemer?

Dan denkt u waarschijnlijk ook wel eens na over uw inkomen voor later, als u gaat stoppen met uw bedrijf of het bedrijf gaat overdragen. Wat betekent dat voor het inkomensplaatje en wat zijn nu precies uw mogelijkheden? Pensioen is in dit kader maar één van de mogelijkheden. En als u een pensioenregeling heeft, is dat voor u de best passende?

Maak eens een afspraak met onze gespecialiseerde pensioenadviseur en laat u vrijblijvend voorlichten. Ook kunt u bij ons terecht voor het maken van een complete Financiële Planning.

Bent u ondernemer en heeft u personeel?

De collectieve pensioenvoorziening is wellicht ondergebracht bij een verplicht gesteld bedrijfspensioenfonds. Maar weet u of die pensioenvoorziening wel adequaat is? En als u een verzekerde pensioenregeling heeft, is dat dan wel de juiste voor u  en uw werknemers? Weet u welke risico’s u loopt?
Als u een dergelijke regeling wil aanvullen of u een compleet nieuwe regeling wil treffen voor uw personeel is het goed om te weten wat u daarmee wil bereiken, wat uw budget is en wat de verplichtingen zijn voor u als werkgever volgens de pensioenwetgeving.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor alle personeelsvoorzieningen, oftewel Employee Benefits, op het gebied van arbeidsongeschiktheid, ziektekosten, ongevallen, spaarloon of levensloop.

Bovendien is het zinvol om ook het personeel duidelijk te maken wat ze kunnen verwachten van de door u aangeboden Arbeidsvoorwaarden. In welke gevallen gaat het om een vervanging van sociale voorzieningen en in welke gevallen gaat het om een aanvulling daarop? Immers, als ze niet weten wat ze krijgen, hoe kunnen ze het dan waarderen?

Maak eens een afspraak met onze gespecialiseerde adviseurs en laat u vrijblijvend voorlichten. Ook kunt u bij ons terecht voor de opzet van uw Arbeidsvoorwaarden (à la carte) en een aantrekkelijk pakket privé-verzekeringen voor uw personeel.

Bent u werknemer?

Dan is het niet vreemd dat u wel eens vragen heeft over de AOW, WIA, Anw etc. Het is ook niet vreemd dat u het overzicht wel eens kwijt bent als het gaat om uw opgebouwd pensioen.

Wij kunnen voor u dat overzicht terugkrijgen, uitleggen hoe sociale voorzieningen werken en voor u in kaart brengen hoe uw financiële situatie er uitziet. Dan weet u ook wat u kunt doen om die situatie te verbeteren. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.