Hypotheken

Nieuwe regels, nieuwe kansen voor starters op de woningmarkt?

Bijna dagelijks horen we via de media berichten dat de regels en wetten over hypotheken veranderen. Veel mensen hebben daardoor de indruk gekregen dat ze hun droomhuis niet kunnen kopen, dat geldt met name voor starters.

In de afgelopen jaren zijn de prijzen van huizen best wat gedaald. En omdat de hypotheekrente nog steeds laag is, zijn er volgens ons goede kansen om in deze markt een interessante aankoop te doen. Verder zijn er nog steeds subsidieregelingen vanuit de overheid voor starters

Inmiddels is de rente aftrek verder beperkt, met name voor starters: iemand die voor het eerst een hypotheek afsluit, moet deze geheel aflossen in een periode van 30 jaar. Verder wordt het maximaal te lenen bedrag de komende jaren beperkt, zodat er weer eigen geld ingebracht moet worden.

Het zijn veranderingen, die de maandlasten hoger maken, maar wellicht wordt uw financiële toekomst ook gezonder.

Advisering

Volgens onze filosofie houdt een advies niet op nadat de koop van het huis rond is. De veranderingen in de maatschappij en wetgeving gaan steeds sneller en ook in uw persoonlijke situatie kunnen veel dingen veranderen zoals, gezinssamenstelling, inkomen, vermogen, et cetera.

In de nieuwe beloningsregels factureren wij onze advieskosten rechtstreeks aan u, uiteraard op basis van vooraf gemaakte afspraken. Wij ontvangen geen provisies meer van banken en maatschappijen, u weet daardoor precies waar u aan toe bent.

Uw financiële toekomst inzichtelijk?

Een hypotheekadvies omvat tegenwoordig een groot aantal onderwerpen, uw inkomen en pensioen brengen wij in kaart, maar ook de situatie bij onverhoopt overlijden of inkomensverlies door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid moet belicht worden. U begrijpt dat een dergelijk advies behoorlijke kosten met zich meebrengt.

Los van de koop van een huis of het veranderen van uw hypotheek, kan het zinvol zijn uw situatie in kaart te brengen en te kijken of uw financiële doelstellingen (zoals studie kinderen, aangenaam inkomen na pensioen, et cetera) haalbaar zijn.

Een dergelijke analyse kan de start zijn van een financieel plan. Informeer naar de mogelijkheden en tarieven!

Banner__Prijswinnende_hypotheek_van_RegioBank__728x90